Een gezonde werkomgeving

Een gezonde werkomgeving

Als ondernemer of werkgever is het belangrijk om te investeren in een goede kantoorinrichting.
Dit beïnvloedt de uitstraling van het bedrijf en zal ook bijdragen aan de productiviteit van de medewerkers. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het opnieuw inrichten van uw bedrijf.

 

Ergonomie

Ergonomie is een van de belangrijkste aspecten om op te letten bij het inrichten van uw nieuwe kantoorpand. Werknemers spenderen veel tijd op hun werkplek. Het is dus van belang dat zij een ergonomische en gezonde werkomgeving hebben. Een ergonomische werkomgeving draagt bij aan de productiviteit en de gezondheid van de gebruiker. Met ergonomische werkplek word bedoeld het instellen van de werkplek op de behoeften van de gebruiker. Daarom is het van belang om een nieuwe werkplek te voorzien van een goede ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau, zodat dezer ingesteld kunnen worden op de behoefte van de gebruiker. Zo zal een ergonomisch ingestelde werkplek draagt bij aan de productiviteit en de gezondheid van de gebruiker. Hierbij vermindert het risico op rug en nek klachten.

 

Flexibel kantoormeubilair

Een wisselende werkomgeving is belangrijk voor de concentratie. In de praktijk wordt vaak gezien dat variatie bijdraagt aan een betere werksfeer. Ook is het belangrijk om voor afleiding te zorgen op kantoor. Zo kunt u denken aan een tafeltennis tafel om even het werk weg te leggen en ergens anders mee bezig te zijn. Of een voetbaltafel. Er is bewezen dat als werknemers naast hun werk even iets ontspannend kunnen doen dat dit zorgt voor meer productiviteit en voor een betere sfeer op het kantoor.

 

Akoestiek en indeling

Geluid is een veel voorkomend probleem op de werkvloer zo wordt meer dan de helft van de medewerkers regelmatig afgeleid tijdens de werkzaamheden. De indeling van het kantoor is hierdoor een belangrijk aspect om afleiding van de medewerkers te voorkomen. Ook de akoestiek draagt hier een groot aandeel aan bij. Zodra de akoestiek op orde is in het kantoorpand zullen de medewerkers minder snel afgeleid zijn. Een goede akoestisch kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden d.m.v. akoestische tussenwanden wanden, akoestische tussenschotten bij de bureaus, of door akoestische plafond panelen. Ook kunnen er belcellen of afgesloten vergaderruimtes gerealiseerd worden. Hierdoor kunnen medewerkers zich afsluiten wanneer zij hier behoeften aan hebben, hierdoor zullen de overige medewerkers niet afgeleid worden. 

Duurzaamheid

Nu de ecologische voetafdruk van de meeste bedrijven toeneemt word circulariteit steeds belangrijker. Een Duurzame kantoorinrichting draagt bij aan een groene wereld. Ook is een duurzame inrichting vaak goedkoper dan een nieuwe inrichting. In een duurzame inrichting word voornamelijk gebruikt gemaakt van refurbished producten. Maar ook kan nieuw meubilair circulair en duurzaam zijn. Bij Prefurn bestaat een groot deel van onze bureaustoelen uit meer dan 50% gerecycled materiaal. En zijn onze bureaustoelen allemaal voor meer dan 90% recyclebaar.

Terug naar blog